Hagymás-répás csirke (tej és tojásmentes)


Újabb villámvacsora... Dolgos hétköznap estékre :-)

Hozzávalók:

500 gr csirkemell (kb. 1 nagyobb mell)
6-7 új sárgarépa
4 nagyobb fej vöröshagyma
oliva olaj, só, bors, Worchester szósz

Hámozzuk meg, vágjuk félbe, majd vékony szeletekre a hagymákat. Tegyük félre.

Vágjuk szeletekre, majd csíkokra a csirkemellet, és tegyük félre.

Hámozzuk meg a répákat, karikázzuk fel, majd kevés olajon pirítsuk meg őket. Pár perc alatt kapnak egy kis színt, és némileg meg is puhulnak. Ekkor vegyük ki az edényből, é tegyük félre.

Tegyük ugyan abba a lábosba a csirkemell csíkokat, majd só és némi bors társaságában ezeket is pirítsuk meg. Ha szükséges adjunk még hozzá olajat. Ha a húsdarabok megpuhultak, és némi színt is kaptak vegyük ki őket az edényből. 

Jöhet a hagyma. Ezt is pirítsuk meg, de ne hagyjuk szétfőni, maradjon kissé roppanós. Ha a hús után sütjük a hús szaftjától szép barna színt kapnak a hagyma szeletek is. Ha ez már megtörtént tegyük vissza a húst és a répát is az edénybe, adjunk hozzá 2-3 evőkanálnyi Worchester szószt, keverjük össze, süssük együtt 2-3 percig, és kész is. Fehér rizs illik hozzá - bár barnával egészségesebb...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése