Marcipános - házicsokis bonbon (tej és tojásmentes)


Ez aztán tényleg saját gyártmányú bonbon.  Semmit nem veszünk hozzá a boltban, mindent saját magunk készítünk hozzá a csokitól a marcipánig. Akár ajándéknak is tökéletes, ha szépen felöltöztetjük, de tartsuk hideg helyen fogyasztásig.


Hozzávalók:

Olvasszunk meg kevés saját gyártmányú csokoládét. Egy ecset segítségével kenjünk ki vele papír kapszlikat. Én most mini verziót használtam, ezeket inkább bonbonok csomagolásához ajánlják, mint muffin sütéshez, de pont úgy néz ki, csak kicsiben. Szerintem ugyanis túl tömény lenne, ha a nagytesóját használnánk.


A szintén saját előállítású marcipánból gyúrjunk golyókat, és helyezzük a csokival kikent (és pár percre hűtőben pihentetett) kapszlikba.


Kanalazzunk a töltelék tetejére a maradék olvasztott csokiból.


Tegyük vissza a hűtőbe. Ha megszilárdult, a papírt egyszerűen vegyük le róla. Nem fog egyben lejönni, ezért ne papírostul tálaljuk, inkább vetkőztessük le őket még a konyhában. Ha ajándékba szánjuk tegyük új, tiszta kapszlikba.