Házi marcipán (tej és tojásmentes)



Az íze leginkább a bioboltokban kapható natúr marcipánéra emlékeztet, azaz nagyon finom, és csak természetes összetevőből áll. 

Ez a fajta marcipán alkalmas sütemények töltésére, bonbonok készítésére, vagy egyszerűen egy kis nasizásra, torták bevonásához azonban túlságosan puha. Házi körülmények között sosem leszünk képesen olyan sima felületű marcipán masszát alkotni, mint a bolti  marcipán, de bevonásra alkalmas marcipánt azért készíthetünk, hamarosan megmutatom, hogy hogyan.
Hozzávalók:
20 dkg szeletelt mandula
10 dkg porcukor
kb 40 ml víz

Daráljuk meg a mandulát, például egy kávédaráló segítségével


Keverjük hozzá a porcukrot (ha csomós szitáljuk át)


Keverjük össze annyi vízzel, hogy gyúrható masszát kapjunk (körülbelül 40 ml, de a körülményektől függően lehet picit több, vagy egy picit kevesebb, úgyhogy apránként adagoljuk a vizet.



Csomagoljuk zsírpapírba, és felhasználásig tároljuk  hűtőben.