Sült karaj krumplipürével (tej és tojásmentes)



Hozzávalók:
4 szelet csontos vagy csont nélküli karaj
bors
2 duci gerezd fokhagyma
2 -3 evőkanál olaj a pácoláshoz

Hozzávalók a krumplipüréhez:
burgonya
margarin (pl LIGA)
növényi tej

Zúzzuk össze a fokhagymát, adjuk hozzá az olajat, sót, borsot, majd ezzel a páccal kenjük be a hússzeleteket. Ha van rá idő tegyük letakarva pár órára hűtőbe, de ha sietünk azonnal meg is süthetjük. Ehhez melegítsünk fel egy teflon (vagy más) serpenyőt, és mindkét oldalukon süssük meg a szeleteket. Teflon serpenyő esetén a pácoláshoz használt olajon túl nem is kell más zsiradék ehhez a művelethez, egyéb edénytípusoknál szükség lehet még egy kevés olajra.

A krumplipüréhez pucoljuk meg a burgonyát, vágjuk kockákra, és főzzük sós vízben puhára. Még forrón adjunk hozzá kevés margarint, és növényi tejjel lazítsunk az állagán. Nálunk 4 főre elfogy 1 kg burgonyából készült püré, amihez 2 evőkanálnyi margarint, és 1-1,5 deciliter rizstejet szoktam adni.