Csokis palacsinta csokipudinggal 1 főre (tej és tojásmentes)




Hozzávalók A palacsintákhoz:
40 gr finomliszt
½ teáskanál sütőpor
1 evőkanál nyírfacukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
80 ml rizstej
1 evőkanál növényi olaj

A pudinghoz:
110 ml rizstej
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1,5 evőkanál nyírfacukor
1 evőkanál étkezési keményítő


Keverjük össze a palacsinta alapanyagait, majd egy teflon serpenyőben süssünk belőle mini palacsintákat. Egy-egy palacsintához 2 evőkanál masszát használjunk. A palacsinták mindkét oldalának elegendő 20-25 másodperc sülés.

Közben  a pudinghoz a kakaóport, cukrot, keményítőt keverjük el egy tálban annyi rizstejjel (3-4 evőkanál), amennyivel folyékony, masszát tudunk készíteni. A maradék tejet forraljuk fel. Ha forr, hozzáönthetjük a kakaós keveréket, majd  folyamatos keverés mellett sűrítsük be a pudingot.

Tálaláskor rendezgessük el a palacsintákat a tányéron, és öntsük őket le egy adag csokipudinggal.