Almás palacsinta almakompóttal 1 főre (tej és tojásmentes)



Hozzávalók a palacsintához:
40 gr teljes kiőrlésű búzaliszt
½ teáskanál sütőpor
1 evőkanál nyírfacukor
Egy kisebb alma fele lereszelve (kb 30 gr)
½ teáskanál fahéj
80 ml rizstej
1 evőkanál növényi olaj

Hozzávalók a kompóthoz:
A kisebb alma másik fele felkockázva
Ízlés szerint nyírfacukor vagy méz
2-3 db szegfűszeg
¼ teáskanál fahéj
1 lapos teáskanál étkezési keményítő


Keverjük össze a palacsinta hozzávalóit, majd egy serpenyőben 2 evőkanálnyi adagokból süssünk palacsintákat.

A kompóthoz az almát és a fűszereket öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a gyümölcsöt, majd főzzük pár percig, amíg az almadarabok megpuhulnak. Ekkor adjuk hozzá a kevés vízben elkevert keményítőt, és kevergetve főzzük addig, amíg kissé besűrűsödik.

Tálaláskor rendezgessük el a palacsintákat a tányéron, és öntsük nyakon a kompóttal. A recept 1 főre szól